Skip to main content
Genel

Googleda Üst Sıralara Çıkmak

By Kasım 21, 2017Aralık 17th, 2020No Comments

Googleda üst sıralara çıkmak

Web Sitenizi Googleda Üst Sıralara Çıkarmak için 15 Basit İpucu

Googleda üst sıralara çıkmakta zorluk çekiyor musunuz? Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Bu yazı, sitenizin düzgün şekilde optimize edilmesini ve en kısa sürede üst sıralarda yer almaya başlamasını sağlamak için size 15 basit ipucunu anlatacaktır.

1. Uzun içerikler oluşturun.

Daha uzun içerik (2000+ kelime) ve yüksek sıralamalar arasında bir korelasyon vardır. Hedef kitlenizle alâkalı konuları düşünün, ardından bu konunun her açısını kapsayan derinlemesine blog yazıları oluşturun. İçeriğinizin ne kadar süreyle yer alması gerektiğine ilişkin çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Buna göre Google aramalarında en iyi 10 sıralamasında yer almak için sayfanızda en az 1100+ kelimeye yer vermeniz gerekmektedir.

2. Google için bir site haritası yükleyin.

Bir XML site haritası, Google’a web sitenizde tam olarak ne olduğunu gösterir. XML Site Haritası Oluşturucu‘yu kullanarak sitenize kolayca bir tane oluşturup yükleyebilirsiniz ya da siz de benim gibi wordpress kullanırsanız çeşitli SEO eklentileri ile otomatik oluşmasını sağlayabilirsiniz. Neden wordpress kullandığımla ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

3. 301 yönlendirmeleri kullandığınızdan emin olun, 302’leri değil.

301 yönlendirmeleri, içeriğinizin kalıcı olarak taşındığını ve sıralamalarda yeni sayfaya yönlenmesi gerektiğini gösterir. Google’da üst sıralara çıkmak için google’a doğru yönlendirmeler yapmanız gerekir. Yanlış bir yönlendirme SEO açısından sorun yaratır.

4. Google’ın yanlışlıkla Google’a sitemize girerek engellemeyin.

Eğer herhangi bir arama trafiği almıyorsanız, sitenizin robot.txt dosyasını kontrol edin.

User-agent: *
Disallow: /

Bu yönergelerin her ikisi de arama motorlarına sitenizi taramamasını veya dizine eklememesini söyler. Bunları kaldırmazsanız dünyadaki hiçbir SEO Uzmanı size yardımcı olamaz ve Google’da üst sıralara çıkmak hayal olur.

5. Sitenizi Mobil cihazlar için optimize edin.

Bunun için Google’ın Mobil Dostu aracı yardımcı olabilir. Siteniz mobil cihazlara uygun değilse, duyarlı bir tasarıma, mobil uygulamaya veya özel mobil siteye geçmeniz gerekir. WordPress kullanıyorsanız, günümüzde temaların çoğu mobil cihazlar için uyumlu olarak kodlanıyor fakat eski bir temaya sahipseniz mobil ziyaretçileriniz için WPTouch eklentisini yükleyebilirsiniz.

6. Sitenizin tüm cihazlarda hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlayın.

Sitenizin ne kadar hızlı yüklendiğini görmek için Google’ın PageSpeed ​​Insights‘ı kullanın. Eğer siteniz yavaşsa Google PageSpeed Insight’ın verdiği rapor size web sitenizi nasıl hızlandırmanız gerektiği ile ilgili yol gösterecektir.

7. Açıklayıcı URL’ler kullanın.

URL’leriniz her zaman sabit olmalı ve yalnızca rasgele harfler veya rakamlar değil, açıklayıcı anahtar kelimeler kullanmalıdır.

8. Mümkünse .com alan adını kullanın.

Yapılan araştırmalara göre üst düzey web sayfalarının % 84’ü, .”com” alan adlarını top-level domain (TLD) olarak kullandıkları görülüyor. Alan adınızda anahtar kelimelerinizi kullanmaktan korkmayın; alan adınızı markalaşma amacıyla kullanmak çok daha önemlidir.

9. Kullanıcıları ve arama motorlarını ilgili ürünlere veya içeriğe yönlendirmek için dahili linkler kullanın.

Yazılarınızda, ilgili ürünlere veya içeriğe yönlendirmek için dahili linkler kullanmak hem SEO açısından arama motorlarını web sitenizde daha sağlıklı gezinmesini sağlar, hem de ziyaretçilerinizi web sitenizde daha fazla vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

10. En önemli içeriğinizi ana domaininizde tutun.

Çoğu en çok hit alan siteler, alt alan adlarında değil ana alan adlarında barındırılırlar.

11. Başlık etiketleri önemlidir.

Sitenizin her sayfasının kullanıcılara ve arama motorlarına sayfanın ne hakkında olduğunu söylemek için benzersiz ve açıklayıcı bir başlık etiketi kullandığınızdan emin olun. Sitenizin başlık etiketlerinde herhangi bir olası sorun olup olmadığını görmek için Google Web Yöneticisi hesabınızdaki HTML İyileştirmeleri raporuna bakın. Google’da üst sıralara çıkmak için başlık etiketlerinin düzgün ve doğru yazılması önemlidir.

12. Aramalarda rich snippet’leri göstermek için schema.org’u kullanın.

Bu işaretlemeyi sitenize ekleyerek, Google’ın sitenizin neyle ilgili olduğunu daha iyi anlayın ve rich snippet’lerin sitenizin yanında arama sonuçlarında görünmesini sağlayın.

13. Bir blog yazın.

Temel bir işletme web sitesine sahip olmak harikadır, ancak sitenizde bir blog’a düzenli olarak benzersiz ve yaptığınız iş ile alakalı içerik eklediğinizde size en iyi arama trafiği çekme şansı verilir. Beklentilerinizin ve müşterilerinizin hangi konu ile ilgilendiğini bulun ve bu konulara hitap eden uzun metrajlı içerik yazın. Mümkünse, blogunuzu işletme sitenizin kök alan adında tutun. (ör. www.siteniz.com/blog) Ayrı bir alan adında tutmayın.

14. İlgili anahtar kelimeleri bulun ve kullanın.

Anahtar kelime araştırması, popüler ve alakalı konuları sitenize eklemek için iyi bir yoldur.

15. İçerik pazarlaması, arama sıralamasında önemli bir faktördür.

Blogunuz vasıtasıyla yüksek kaliteli içeriği yaratmak ve dağıtmak (bkz. # 13), sosyal medya ve e-posta listesi, yüksek sıralamaları elde etmek ve sürdürmek, güven oluşturmak günün sonunda satışları arttırmak için önemli bir faktördür. Sadece arama motorları için içeriğinizi optimize etmeye odaklanmak yerine, arama motorlarının ve okuyucularınızın seveceği mükemmel, iyi araştırılmış içerik oluşturmak ve tanıtmak için bütüncül bir yaklaşım benimseyin.

murbayy

Author murbayy

More posts by murbayy

Leave a Reply